Kategoriat

Moro vieras!
Haluatko osallistua keskusteluihin? Jos sinulla on käyttäjätunnus, kirjaudu sisään.
jos ei, voit Liittyä mukaan. Keskusteluihin osallistuminen ei edellytä tukiaseman liittämistä Langattomaan Tampereeseen.
 1.  
  MAC-osoite on 12 merkkiä pitkä numero- ja kirjainsarja joka yksilöi verkkolaitteen, tässä tapauksessa langattoman tukiaseman. Tukiasemasi MAC-osoitteen löydät useimmiten tukiasemasi pohjasta, kyljestä tai laatikosta jossa tukiasema toimitettiin.

  Huom! Tukiasemilla on kuitenkin useimmiten useita MAC-Osoitteita ja Langattomaan Tampereeseen tarvittava osoite ei useimmiten ole se laiteen kylkeen merkitty. Oikea osoite löytyy useasti esim. tukiasemien hallintapaneeleista kohdasta "Status -> WLAN MAC"

  Teknisesti tarkemman määritelmän MAC-Osoitteelle löydät Wikipediasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/MAC-osoite
  • CommentAuthorhiksi
  • CommentTime3.9.2007
   
  Ps. Kuten myös Wikipediasta selviää, Mac-osoite ei yksilöi verkkolaitetta (eli ns. WLAN-boksia), vaan tietokoneen, ja tarkemmin verkkosovittimen.

  Mac-osoitteen Windows-koneesta löydät helpoiten näin:

  Käynnistä (Start) -> Suorita (Run) -> cmd -> ipconfig /all
  Nyt ruudulle aukee listaus verkon tiedoista, kohdasta "Fyysinen osoite" löytyy tietokoneesi MAC-osoite.
  • CommentAuthorsamiakk
  • CommentTime6.9.2007
   
  Jokaisella liikennöivällä ethernet-laitteella pitää olla MAC-osoite. Myös siis tukiasemalla.

  Langattoman Tampereen tapauksessa clientin MAC-osoitetta ei tarvitse määritellä mihinkään, ainoastaan tukiaseman. Tukiasema laittaa oman langattoman sovittimen MAC-osoitteensa RADIUS-sanomassa Called-Station-Id -parametriin ja tätä parametriä käytetään RADIUS-palvelimella tukiaseman tunnistamiseen.

  --
  Sami