Lataa Flash player »
Tukiasemat

Tältä sivulta löydät tukiasemien asennusohjeita Langattomaan Tampereeseen. Tukiaseman käyttöönotto saattaa edellyttää ohjelmistopäivityksen, jossa tapauksessa tämä on yleensä ohjeessa mainittu.

Muista vaihtaa salasana!

Vaihda aina tukiasemasi salasana joksikin muuksi kuin tehdasasetuksissa. Jos voit olla varma, etteivät asiattomat henkilöt pääse fyysisesti tukiaseman luo, voi olla hyvä kiinnittää admin-tunnus ja salasana tukiasemaan teipillä.

Huom: Tämä ei ole yleensä hyvä tapa ja suosittu paikka etsiä salasanoja on esim näppäimistön alapinta, joten käytä tätä ainoastaan, jos tukiasema on turvallisessa paikassa. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että tukiaseman admin-tunnus ja -salasana ovat usein hukassa juuri silloin, kun niitä tarvitsisi.

Huolehdi tietoturvasta

Huolehdi siitä, että tukiaseman kanssa samassa verkossa olevilla koneilla on ajan tasalla oleva virusturva sekä palomuuriohjelmisto! Näinhän menettelet joka tapauksessa liittäessäsi koneesi internetiin!

Vaikka siis Langaton Tampere onkin turvallinen ja liikennettä ei voida salakuunnella, on hyvä suhtautua tietoturvaan vakavasti. Voit useassa tukiasemamallissa tehdä halutessasi palomuuriasetuksia, jotka kieltävät liikennöinnin tukiasemalta omille koneillesi, mutta sallivat liikenteen internetiin.