Kategoriat

Moro vieras!
Haluatko osallistua keskusteluihin? Jos sinulla on käyttäjätunnus, kirjaudu sisään.
jos ei, voit Liittyä mukaan. Keskusteluihin osallistuminen ei edellytä tukiaseman liittämistä Langattomaan Tampereeseen.
  • CommentAuthorGarus
  • CommentTime21.1.2008
   
  Toimiiko langaton Tampere tavallisilla yliopiston tunnuksilla, vai pitääkö TTY:n mallin mukaisesti asentaa joku tunnistin koneelle?
  • CommentAuthorsamiakk
  • CommentTime22.1.2008 muokattu
   
  Yliopiston tunnukset toimivat kuten TTY:nkin tunnukset.

  Koska autentikointi tapahtuu yliopiston RADIUS-palvelimella, niin client pitää määritellä käyttämään Tampereen Yliopiston käyttämää CA-varmentajaa. Ei siis kotiradiuksen ohjeissa olevaa CA-varmentajaa.

  Eli jos Tampereen Yliopisto käyttää itse varmennettuja sertifikaatteja, niin sinun täytyy asentaa ensin se CA-varmenne koneeseesi/kännykkääsi ja sen jälkeen voit käyttää yliopiston tunnuksia. Jos sen sijaan yliopisto käyttää jonkun tunnetun varmentajan allekirjoittamaa varmennetta, niin sitten sinun täytyy valita koneestasi/kännykästäsi oikea ca-varmentaja.

  Yliopiston ATK-tuki tai vastaava varmaan neuvoo tarkemmin.

  --
  Sami
  • CommentAuthorjil
  • CommentTime25.3.2008
   
  Onkohan tästä mitään uutta tietoa? Tähän keskusteluun ei ole tullut jatkoa kahteen kuukauteen, eikä asiasta löydy mainintaa myöskään FAQ-sivuilta.
  • CommentAuthorkariv
  • CommentTime1.4.2008 muokattu
   

  Hei!


  Tampereen Yliopiston opiskelijoita varten löytyvät mainiot ohjeet seuraavasta osoitteesta:
  http://www.uta.fi/laitokset/tkk/tietoliikenne/wlan/vierailijaverkkojen_asetukset.shtml


  Kyseisessä osoitteessa löytyvät ohjeet sekä kannettaville, että kännyköille otsikon Eduroam ja Langaton Tampere alla. On huomattava, että Tampereen Yliopiston tietoturvapolitiikan mukaisesti heidän tunnuksillaan sallitaan kirjautuminen ainoastaan Langattoman Tampereen LANGATON-WPA -kirjautumistavalla (ei siis WirelessTampere -kirjautumistavalla). Eli tunnukset toimivat siis kaikissa Langattoman Tampereen tukiasemissa - myös kotitukiasemissa.


  Tampereen Yliopiston opiskelijoiden ei tarvitse ladata koneelleen erillistä varmennetta, koska yliopisto käyttää Soneran Sonera Class2 CA varmennetta. Tarkemmat tiedot mainituissa ohjeissa.