Kategoriat

Moro vieras!
Haluatko osallistua keskusteluihin? Jos sinulla on käyttäjätunnus, kirjaudu sisään.
jos ei, voit Liittyä mukaan. Keskusteluihin osallistuminen ei edellytä tukiaseman liittämistä Langattomaan Tampereeseen.
  • CommentAuthorsysta
  • CommentTime7.4.2009
   
  Kun katson kirjautumistietoja, logissa on aina
  "Autentikaatio epäonnistui. Todennäköisesti salasana oli väärin"

  Salasanaa on niin moneen kertaan kirjoitettu, ettei se voi olla väärin.
  Eikö ole mitään muuta keinoa selvittää mikä menee pieleen. Tuo olmoitus ja päätelaitteen "todentaminen epäonnistui" ei paljoa auta.
  • CommentAuthorsamiakk
  • CommentTime9.4.2009 muokattu
   
  Hei,

  Logien mukaan tuossa tapahtuu "EAP MSCHAP-V2 Authentication failure".
  Yleisimmin tämä johtuu siitä, että salasana on väärin.
  Mutta ongelma voi olla myös päätelaitteen EAP MSCHAPv2-toteutuksessakin.

  Oletko kokeillut tunnistautumista vain yhdellä päätelaitteella vai useammalla?

  Edit: jos käytät Nokian puhelinta, niin oletko tallentanut salasanan asetuksiin vai kysyykö se sitä kirjautumisen yhteydessä?
  Muistelisin joskus törmänneeni internet tabletin kanssa siihen, että joku ajastin oli lyhyempi kuin minun salasanan kirjoitusnopeuteni ja silloin autentikoituminen hajosi tuon suuntaisesti

  --
  Sami
 1.  
  Meikäläisellä on sama kirjautumisongelma vieras-tunnuksien kanssa. Kirjautumista on kokeiltu muutaman eri koneen kanssa, mutta aina tulee tuomioksi, että salasana on ilmeisesti väärin. Omalla tunnuksellani pääsen sisään ongelmitta myös muista kuin oman tukiaseman kautta.

  Olisikin mukava tietää, mikä estää vieraita pääsemästä sisään.

  Vierastunnuksia olen luonut jo moneen kertaan, mutta aina sama juttu. Ehkä teen jonkin asian väärin, mutta en vain irse keksi, mikä voisi olla vikana.
  • CommentAuthorsamiakk
  • CommentTime10.4.2009
   
  Kerrotko millaisella vieras-tunnuksella olet yrittänyt kirjautua, niin katotaan mitä se sanoo

  --
  Sami
 2.  
  Viimeisin tunnus on tunturi@vieras

  Tuolla kokeilin tänään ja sama virheilmoitus ilmestyi listaan. Nyt käyttiksenä oli XP, mutta aiemmin on kokeiltu myös Vistalla ja silloinkin oli sama tulos. Tukiasemana on TeleWell TW-EA510 v3, jossa on viimeisin radius kelpoinen ohjelmistoversio.
  • CommentAuthorsamiakk
  • CommentTime11.4.2009
   
  tuolla tunnuksella pääasiallinen vika on se, että siinä on ollut alkuaika ja loppuaika sama. Eli siis tunnus on aktivointunut ja expiroitunut saman tien.

  Eli kun luot vieras-tunnuksen, niin kiinnitä huomiota niihin alku ja loppuaikoihin.

  Systa: Kokeileppas vaihtaa nyt salasanasi tuolta hallintasivulta, niin sitten pitäisi wlan-autentikoituminenkin ruveta toimimaan.

  --
  Sami
 3.  
  Tuo aikamääritys varmaankin oli syynä. Tosin se on aiemmin ollut toisella (jo postetulla) ollut mielestäni myös oikein, mutta sillonkaan ei yhteyttä syntynyt. Nyt homma kuitenkin pelaa niinkuin pitääkin.
  • CommentAuthorsysta
  • CommentTime12.4.2009
   
  Pääasiassa olen yrittänyt tätä N95 8G:llä sekä niin että salasana on talletettu että niin että se kysytään. Ihan sama tulos.
  N800:lla olen myös kokeillut, mutta siinä asetuksissa kohdassa "varmenne" ei pysty valitsemaan mitään muuta kuin "Ei mitään". Tämä siis dialogissa "Todennus: WPA EAP PEAP". Näistä N800 yrityksistä ei jää edes logiin jälkeä?
  • CommentAuthorsysta
  • CommentTime12.4.2009
   
  Kokeilin myös tuota salasanan vaihtoa - sekä talletetulla että autentikointihetkellä annettavalla salasanalla, mutta sekään ei auttanut.

  Onko kukaan saanut toimimaan N800:lla? Jos on niin millä softa versiolla?
  • CommentAuthorsysta
  • CommentTime12.4.2009
   
  Ja vielä. Salasanan vaihdon jälkeen saankin ilmoituksen "Tukiasema ei ole oma, etkä ole vielä kirjautunut omaan tukiasemaasi."
  • CommentAuthorsamiakk
  • CommentTime13.4.2009
   
  Nyt on sitten osaltasi salana-osuus kunnossa, mutta tukiasemasi lähettä eri MAC-osoitteen RADIUS-sanomassa, kuin mitä olet rekisteröinyt palveluun. Eli jos tukiasemasi ulkopinnasta löytyy MAC-osoite, joka päättyy ...BC5E, niin se on se osoite joka pitää rekisteröidä palveluun.

  Itse olen saanut N810:n toimimaan ongelmitta.
  Siinä pitää tosiaan valita se varmenne "ei mitään", ellet käy ohjauspaneelin sertifikaattien hallinnasta sallimassa thawten varmennetta myös wlanille.
  Lisäksi se ulommainen käyttäjätunnus kannattaa määritellä sieltä lisä-asetuksista käsin. Se anonymous automatiikka saattaa jättää välistä sen realm-osuuden pois ja silloin viestit eivät mene käsittelyyn.

  --
  Sami
  • CommentAuthorsysta
  • CommentTime15.4.2009
   
  No niin. Koneen pohja sano että MAC on ...BC5C, asetusvalikot sanoo ...BC5D mutta taitaa olla toi BC5E. Siis TOIMII!
  Näyttää tosiaan N800 (N810 softalla) tosiaan toimivan varmenteella "ei mitään".
  Olikohan se alkuperäinen ongelma sellainen, että mun alkuperäinen salasana ei vaan kopioitunut sinne RADIUS serverille. Olin varmaan luonut tunnuksen ennen tukiaseman esittelyä.
  • CommentAuthorjklind
  • CommentTime23.7.2009
   
  mikähän mulla mahtaa olla vika kun en päässe kirjautumaan ainakaan keskustorin tukiaseman kautta? puhelin ilmoittaa, että wpa autentikointi epäonnistuu. puhelimena nokia 5800.
  omalta tukiasemalta pääsee, mutta sama virheilmoitus tulee joskus sieltäkin.
  • CommentAuthorkh
  • CommentTime30.7.2009
   
  Jos tuo kuitenkin onnistuu yleensä kotitukiasemalta useimmiten, ei asetusten ja käytön pitäisi olla mitenkään erilaisia muissa WPA-tukiasemissa. Syitä tuollaiseen satunnaiseen epäonnistumiseen on kuitenkin useita.

  Keskustorilla riippuen paikasta ongelman voi muodostaa se, että mihin tukiasemaan kännykkä yrittää milläkin hetkellä keskustella. Samoin Keskustorilla WLAN-verkko voi myös näyttää tulevan täydellä teholla kännykkään, mutta kännykkä ei sitten jaksakaan lähettää vastauksia takaisin riittävällä teholla ja tunnistautuminen ei onnistu. Itse olen törmänny kännyköissä WLANin ja eritysisesti WPA:n osalta bugisiin softiin, joihin kyllä on tullut sitten korjauksia kännyköiden ohjelmistopäivitysten mukana.

  En tiedä onko noita ohjelmistopäivityksiä jo kuinka paljon saatavissa 5800:lle, mutta päivittämällä uusimpaan ohjelmistoon voi ainakin varmistua siitä, että on päivitetty WLAN-puolikin luurissa. Päivittäessä täytyy vain muistaa varmuuskopioida kaikki tärkeät tiedot luurista ensin talteen ja huonossa tapauksessa silloinkin luuri saattaa unohtaa WLAN-yhteysosoitteiden asetukset ja -varmenteet. Näin kävi ainakin kun käytin E71:n luurin omaa muistikortille varmuuskopiointia viime päivityksen yhteydessä.

  Muutoinhan noita 5800:n asetuksia Langattomaan Tampereseen on Keski-Kasarin Sami meidän firmasta dokumentoinut firman blogiin: Langaton Tampere ja s60 5th edition (Nokia 5800XM)