Kategoriat

Moro vieras!
Haluatko osallistua keskusteluihin? Jos sinulla on käyttäjätunnus, kirjaudu sisään.
jos ei, voit Liittyä mukaan. Keskusteluihin osallistuminen ei edellytä tukiaseman liittämistä Langattomaan Tampereeseen.
 1.  
  Eiköhän oikea ole sen WLAN purkin MAC-osoite, sillä sehän on se varsinainen yhteyslaite. Muut korjatkoon, jos ajatukseni on väärä.
  • CommentAuthorgeuder
  • CommentTime13.9.2009
   
  Näin on. WLAN-tukiasema on aina vain yksi kerrallaan. Sen MAC-osoite tarvitaan. Mitä on jossain välissä siirtotiellä ei kiinnosta.
  • CommentAuthormikahe
  • CommentTime8.8.2010
   
  MAC-osoitteen kanssa kannattaa olla tarkkana, jos on Radius-autentikointiongelmia. Esim. itselläni on sellainen reititin, joka näyttää hallinnan tilasivulla väärää MAC:ia. Sen oikean näkee vain jonkin muun verkkolaitteen access point scan:illa, jos se näyttää BSSID:t (mikä on melko harvinaista).
  • CommentAuthorjuhkerm
  • CommentTime6.10.2010
   
  Itselläni ei MAC-osoite toiminut, kun copypastasin sen tukiaseman hallintasivuilta.

  Kirjauduttuani Langattoman Tampereen hallintasivuille, siellä näköi yhteydenottoyritykseni. Ja herjat, että yhteysyritykset eivät olleet omaan tukiasemaan. Ja nolla yhteyskertaa omaan tukiasemaan.

  Tutkin sitä logia, niin huomasin, että sen "vieraan" tukiaseman MAC-osoite oli kovin tutun näköinen. Kappas: se olikin identtinen oma tukiasemani MAXC-osoitteen kanssa.
  Paitsi, että siinä oli kirjaimet isoilla kirjaimilla.

  Siis ratkaisu oli muokata oman tukiasemani tietoja langattoman Tampereen hallintasivuiklla, ja muuttaa MAC-osoitteen kirjaimet isoiksi.

  Kehittämisehdotus: lisätkää ohjeisiinne, että pitää käyttää isoja kirjaimia, ja jos syöttää pieniä kirjaimia siihen MAC-osoitelaatikkoon, niin pitäisi saada samantyyppinen virheilmoitus kuin kaksoispisteistä.